Bengkel Grafik Promosi Mudah: MS PowerPoint

Pada zaman dunia tanpa sempadan kini, penerimaan informasi menjadi sangat mudah. Kemudahan yang ada pada media sosial juga telah memudahkan interaksi sesama mansia di dunia maya.

Begitu juga dengan perubahan corak perniagaan yang harus selari dengan peredaran masa. Cabaran kepada perniagaan produk atau servis, mahupun organisasi adalah lambakan pesaing yang juga tumbuh seiring masa.

Ini menjadikan syarikat-syarikat yang melakukan perniagaan hendaklah lebih kreatif dalam mengikat pelanggan atau pengguna mereka.

Ramai yang menyedari, kandungan yang berkualiti akan dapat membantu menarik perhatian orang lain, dan membina keyakinan terhadap perniagaan yang dijalankan. Tidak cukup dengan itu, visual yang berkesan juga akan lebih mempengaruhi minat orang lain dalam memerhati dan tertarik dengan apa yang cuba kita sampaikan.

Pernah terfikir macam mana unutk menghasilkan design content yang menarik, berkesan dan mudah? Sedangkan kemahiran terhadap software yang digunakan oleh para graphic designer adalah tersangat rumit untuk anda pelajari dan gunakan?

Gambar Menarik (Contoh Menarik Oleh Trainer)

Saya yakin dan percaya, jika saya bertanyakan kepada anda, pernah dengar tentang Microsoft Office Powerpoint? Majori akan menjawab pernah dengar dan ramai juga yang pernah guna software tersebut.

Paling tidak anda pernah guna di zaman sekolah atau universiti untuk pembentangan projek atau sebagainya.

Tahukah anda, dengan software MS Powerpoint ini juga anda boleh menghasilkan design-design grafik yang menarik dan memukau.

MS Powerpoint dengan pelbagai alat-alat editing yang menarik akan membantu anda untuk menghasilkan poster, broucher, slide presentation, flyers, creative content social media, dan banyak lagi.

Design guna MS PowerPoint?

Ya, kami di #sifoodotcom telah berpengalaman dan telah banyak kursus-kursus yang dibuat di sektor kerajaan dalam membantu staf-staf mereka menghasilkan poster design atau infografik yang menarik dengan hanya menggunakan software ini.

Majoriti kursus yang kami bawakan memperlihatkan para peserta yang teruja setelah berjaya menghasilkan design yang menarik.

Contoh hasil perserta kursus MS PowerPoint

Taip rumusan / kesimpulan / perasaan / testimoni peserta dan pendapat trainer.

Foto Sekitar Kursus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top