Penyedia Latihan Berdaftar dengan Kementerian Kewangan (MOF) dan Pembangunan Sumber Manusia (HRDF)

SIFOODOTCOM merupakan Penyedia Latihan yang berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) dan juga berdaftar dengan Human Resource Development Fund (HRDF).

Kami memfokuskan kepada kemahiran multimedia kreatif seperti:

  • Reka Grafik dan Penerbitan menggunakan Adobe (Photoshop, Illustrator, InDesign), Affinity (Photo, Designer, Publisher), Microsoft PowerPoint dan banyak lagi aplikasi lain.
  • Fotografi Digital menggunakan kamera DSLR, kamera mirrorless dan smartphone untuk menghasilkan rakaman foto yang baik dengan teknik yang betul dan disulami seni komposisi yang menarik. Adobe Lightroom digunakan bagi mengurus dan menyunting foto.
  • Smartphone Photography & Styling merupakan tajuk yang semakin menjadi trending kerana ramai orang memiliki telefon pintar dengan kamera yang canggih dan mampu menghasilkan rakaman yang sangat berkualiti. Photo styling juga diselitkan untuk menghasilkan foto yang menarik untuk dipaparkan terutamanya di akaun media sosial.
  • Videografi menggunakan kamera DSLR, kamera mirrorless dan smartphone untuk menghasilkan rakaman video yang baik dengan teknik yang betul. Adobe Premiere Pro dan Davinci Resolve akan digunakan bagi menyunting rakaman video.
  • Smartphone Videography merupakan tajuk yang menjadi pilihan kerana telah banyak telefon pintar dengan kamera yang canggih serta dilengkapi dengan aksesori smartphone yang mampu meningkatkan kualiti rakaman.
  • Animasi Grafik menggunakan Adobe After Effects untuk menghasilkan montaj video yang boleh digunakan oleh gimik pelancaran acara, produk atau infografik.
  • Aplikasi Web dan Mobile merangkumi teknik menghasilkan web menggunakan WordPress, Joomla atau Laravel.
  • Penjenamaan Visual Perniagaan (SME) memfokuskan kepada pencerahan tentang penjenamaan perniagaan IKS di dalam bahagian visual seperti logo, warna, imej, video.

MOF: E-Perolehan / LO (Agensi Kerajaan)

Para peserta dari jabatan dan agensi kerajaan boleh menyertai kursus kami melalui permohonan E-Perolehan (LO Kerajaan).

HRDF Claimable (Syarikat Swasta)

Manakala, peserta dari sektor swasta yang mencarum dalam levi HRDF boleh menyertai kursus kami dan menuntut yuran kursus dari HRDF (HRDF Claimable).

Jika berminat, boleh layari https://training.sifoo.com/ untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut.

Atau, hubungi kami:

Melalui Telefon:
03-9055 4002 (Pejabat)
011-5929 4002 (En. Burn @ Abu Bakar)
011-6262 4002 (Pn. Ajie @ Fadzillah)

Melalui Emel:
contact@sifoo.com
kursus@sifoo.com

Scroll to Top